ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Birinci ve İkinci Lig'de 3 Tur Geride Kaldı
1.ligDenizli’de düzenlenen Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’nde 2. ve 3. tur maçları oynandı. Bu sene oldukça kuvvetli takımların Süper Lig’e çıkmak için kıyasıya mücadele verecekleri Birinci Lig’de 3 turun ardından tam puanlı takım kalmazken 4 takım 5 puanla liderliği paylaşıyor.
Üçüncü turda ilk masada oynanan Güzelbahçe Altyapı Satranç GSK – PAÜSA GSK maçında ilk masa iki kuvvetli büyükusta GM Misratdin Iskandarov ve GM Barış Esen karşı karşıya geldi. Beyaz taşlarla mücadele eden GM Iskandarov maçı kazanarak takımına avantajı getirdi. 4.masada ise 2004 jenerasyonunun iki kuvvetli temsilcisi FM Ahmet Utku Üzümcü ile IM Ekin Barış Özenir karşılaştı ve oyunun kazana tarafı FM Üzümcü oldu. Son iki masada ise galibiyeti PAÜSA GSK takımı aldı ve maç 3-3 beraberlik ile sonuçlandı.

İkinci masada ise Tarsus Zeka Satranç SK – Alaçatı Satranç GSK maçı oynandı. İlk 3 masadan beraberliklerin çıktığı maçın 4.masasında Tarsus Zeka Satranç SK adına IM Kayra Kamer oyunu kazandı ve 6.masada ise Alaçatı Satranç GSK tarafında CM Bora Çilek rakibini mağlup etmeyi başardı. Böylece bu maçta da dengeler bozulmadı ve maç 3-3 beraberlikle sonlandı. 

İkinci Lig’de 3 turun ardından Çanakkale Apaydın Satranç SK, Galva Metal SK ve Yıldız Satranç SK takımları tam puanla liderliği paylaşıyor. 
Oldukça kuvvetli kadrosuyla ligin 1 numaralı seribaşı olan Yıldız Satranç SK, 3.turda Sakarya Satranç SK ile karşılaştı. 6.masada FM Salih Eke’nin galibiyetiyle öne geçen Yıldız Satranç SK, 1.masada GM Vugar Rasulov’un galibiyetiyle maçın sonucunu belirledi ve rakibini 3,5-2,5 mağlup etmeyi başardı.
İkinci masada ise İzmir Apaydın Satranç GSK – Galva Metal SK takımları karşı karşıya geldi. Son üç masada aldıkları galibiyetlerle rakibine çok ciddi bir üstünlük kuran Galva Metal SK 2.masadan da gelen galibiyetle kuvvetli rakibini 4,5-1,5 mağlup etmeyi başardı.
Üçüncü masaya baktığımızda Manisa Turkuaz Satranç SK – Çanakkale Apaydın Satranç SK takımları karşılaştı. İlk iki masadan istediği sonuçları alamayan Çanakkale Apaydın Satranç SK, son 4 masada aldığı galibiyetlerle rakibini 4,5 – 1,5 yenmesini bildi.
Birinci ve İkinci Lig’in dördüncü turu yarın saat 15.00’te başlayacak.
 
Turkish Chess Federation ©