ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Bİrinci ve İkinci Lİg'de 6 Tur Geride Kaldı
1.ligsDenizli’de düzenlenen Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’nde bugün 5. ve 6. tur maçları oynandı. 6 turun ardından Birinci Lig’de 10 puanla Pamukkale Universitesi Satranc ve Akil Oyunlari GSK, İkinci Ligde ise 11 puanla Galva Metal SK tek başına liderlik koltuğuna oturmayı başardı. 
Birinci ligde zirve mücadelesinin kritik eşleşmesinde PAÜSA GSK, Alaçatı Satranç GSK’ya karşı 3.5-2.5’luk skor ile gülen taraf oldu. 3. Bireysel masada siyah taşlarla M Serkan Soysal, Maroczy piyon yapısında agresif bir devam yolu seçen rakibi GM Burak Fırat’a güçlü bir dinamik oyunla karşılık vererek galibiyete ulaştı. 4. masada sağlam bir oyunla FM Umut Erdem Gündüz’e karşı galip gelen FM Arda Camlar, takımının zirve mücadelesinde kritik bu galibiyetin anahtarı oldu.
İkinci ligde Yildiz Satranç SK ve Çanakkale Apaydın Satranç SK arasında gecen birinci masa mücadelesi 3-3 skorluk beraberlikle sonuçlandı. Bu beraberliğin ortaya çıkardığı fırsatı iyi değerlendiren Galva Metal SK, Moda SK’ya karşı 4-2 kazanarak zirveye oturdu. Galva Metal’e zaferi getiren 5 ve 6. masalarda aldıkları galibiyetlerle WFM Buse Naz Koçyiğit ve FM Batu Angün oldu.
Birinci ve İkinci Lig’in yedinci turu yarın saat 15.00’te başlayacak.
 
Turkish Chess Federation ©